En stark core - Bas steg 1

Träningskurs - En stark core - Bas steg 1Vi erbjuder dig kurser på 12 veckor personlig träning i grupp med styrketräning som är fokuserat på att träna mot en starkare mage, rygg och bäckenbotten. Våra kurser finns online och ”på plats”.


En stark core - Bas steg 1.

För att kunna ge dig bästa möjliga träning har vi skapat två kurser för En stark core. Bas Steg 1 passar dig som har ett rehabiliteringsbehov för magmusklerna, bäckenbotten och ryggen och som inte tränar alls eller är lite till måttligt aktiv i din övriga träning. Passar för dig som saknar grundstyrka och full rörlighet, även till dig som har svårt med att hålla tätt, för dig som känner ett obehag i bäckenbotten, haft framfall eller för dig som är nybliven mamma.


Vi vänder oss till kvinnor som vill träna upp sin core (mage, rygg och bäckenbotten), få en bättre hållning,  som har svårt med att ”hålla tätt”, har urinläckage, haft framfall eller andra obehag som att du känner en tyngdkänsla i underlivet. Nyblivna mammor som vill få tillbaka styrkan i de inre magmusklerna och ryggmusklerna – det vi brukar kalla för core, stabiliteten i bäckenbottenmuskulaturen och rörligheten i svank och bröstrygg.


Har du svårigheter med att hålla tätt när du nyser, hostar eller skrattar? Har du problem med urinläckage under träning eller har du någon gång haft framfall? Känner du att du ständigt behöver gå på toaletten, eller att du behöver gå snabbt och inte kan hålla dig, svårt att tömma urinblåsan, eller har du ont i bäckenet? För att du ska kunna få tillbaka styrkan och kontakten i dina inre magmuskler, din stabilitet i bäckenbottenmuskulaturen och din rörlighet är denna kurs viktig för dig och din rehabilitering, som fokuserar på att förbättra och rehabilitera bland annat inkontinens.


Är du nybliven mamma förbereder vi dig för att senare komma tillbaka till din träning utan problem, eller kunna ha en fungerande vardag med de lyft och stötar som förekommer dagligen. Vi fokuserar på att rehabilitera din kropp efter det den har utsätts för under din graviditet och din förlossning och bygga upp din corestyrka igen med rätt typ av styrketräning.


Det är otroligt viktigt för dig att investera i din kropp genom rätt styrketräning och rehabilitering för bäckenbotten och de muskler som är nödvändiga för att inte behöva lida av ovanstående problem. Bäckenbottens muskler älskar rörelse och det är inte försent att rehabilitera dig om du har dessa svårigheter även om det gått flera år sedan du genomgick till exempel en graviditet.


Genom dessa kurser arbetar du även preventivt genom att du minskar och förebygger riskerna för att drabbas av inkontinens, urinläckage eller framfall senare i livet. Problemen kommer inte försvinna med tiden av sig själv, så se till att göra något redan nu!


 

Dessa är några av fördelarna med en regelbunden coreträning, det är även detta våra kurser arbetar med!


•En stark core

•Minska separation vid Linea Alba för dig som är nybliven mamma

•Mindre problem med att ”hålla tätt”, rehab för inkontinens, urinläckage och andra obehag

•En bättre kroppshållning

•Stärker musklerna som stödjer ryggraden

•En ökad stabilitet och rörlighet i kroppen

•En starkare rygg


 

Kurser i Eskilstuna

Kursen pågår under en 12 veckorsperiod, där vi ses varje vecka och tränar tillsammans igenom alla övningar. Du har sedan möjlighet att träna hemma tills nästa gång vi ses och det är dags för att ta ytterligare ett steg i din träning.


 

Online kurs

Observera att i våra onlinekurser ingår samma innehåll förutom att vi inte har faktiska träffar. Går du vår onlinekurs får du en introduktion till övningarna sedan använder du dig av vår online coachning för din träning. Du behöver, på egen hand, köpa till en liten boll på 20 cm, en golfboll samt ett gummiband (lätt eller medium rekommenderas).


I kursen Bas steg 1 ingår:• Start-up kit:  Du får ett start-up kit med en yogamatta, bollar och gummiband. • Tillgång till vår onlineportal Online coachning med material för att kunna göra din träning hemma.


• Föreläsning – en gedigen teoridel för att du ska få kunskap kring hur din kropp påverkas av rätt rehabiliteringsträning och vilka svårigheter som kan uppkomma utan rehab. Du får även kunskaper i hur din bäckenbotten och din core fungerar.


• 12 st träningsträffar i Eskilstuna varje vecka på 1 timme per gång. Vi tränar tillsammans och går igenom alla övningar. Du har sedan möjlighet att fortsätta träna hemma tills nästa gång vi ses och det är dags för att ta ytterligare ett steg i din rehabträning! 


• Tester – Test av separation av Linea-Alba sker kontinuerligt samt rörlighetstest för kvinnor som förlöst barn.


• Massage: Genomgång av piriformis relief.Anmäl dig genom att klicka på knappen nedan.