En stark core - Bas steg 1

Träningskurs med rehabfokus

Corestyrka® - Rehabprogram 12 veckor

 


 

En stark Core - 12 veckor kurs

För att kunna ge dig bästa möjliga träning har vi förlängt rehabkursen.

Corestyrka® har träningsprpgram som passar dig som har ett rehabiliteringsbehov för magmusklerna, bäckenbotten och ryggen.

 

Corestyrka® s rehabprogram på 12 veckor har ett rehabfokus och passar dig som inte tränar alls eller är lite till måttligt aktiv i din övriga träning. Passar för dig som saknar eller har liten grundstyrka och rörlighet, även till dig som har svårt med att hålla tätt ex. vid hopp, nysningar, eller aktivitet, för dig som känner ett obehag i bäckenbotten, haft framfall eller för dig som är nybliven mamma.

 

 

Du kan hoppa in fram till vecka 5. 

Rehabprogrammets sista del är från vecka 6 och är den tuffaste delen. I detta skede kommer övningarna sätta något högre krav på rörlighet samt en grundstyrka, som du har byggt upp under de 5 veckor som passerat.

Vi tar in deltagare kontinuerligt fram till vecka 5 i mån av plats, så till dig som är något- till mycket aktiv i din övriga träning men ändå har svårt att koppla in magmusklerna på rätt sätt kan hoppa in direkt på steg 2. Dock rekomenderar jag alltid att köra hela 12 veckor.

 

Använd dig av kontaktformuläret eller maila in för mer information om pris då det varierar beroende på när du startar kursen.

 

Corestyrkas rehabfokuserade kurs är perfekt till dig som...

Vi vänder oss till individer som vill träna upp sin core (mage, rygg och bäckenbotten), få en bättre hållning,  som har svårt med att ”hålla tätt”, har urinläckage, haft framfall eller andra obehag som att du känner en tyngdkänsla i underlivet. Nyblivna mammor som vill få tillbaka styrkan i de inre magmusklerna och ryggmusklerna – det vi brukar kalla för core, stabiliteten i bäckenbottenmuskulaturen och rörligheten i svank och bröstrygg.

 

Har du svårigheter med att hålla tätt när du nyser, hostar eller skrattar? Har du problem med urinläckage under träning eller har du någon gång haft framfall? Känner du att du ständigt behöver gå på toaletten, eller att du behöver gå snabbt och inte kan hålla dig, svårt att tömma urinblåsan, eller har du ont i bäckenet? För att du ska kunna få tillbaka styrkan och kontakten i dina inre magmuskler, din stabilitet i bäckenbottenmuskulaturen, få en starkare rygg och bättre rörlighet är denna kurs viktig för dig och din rehabilitering, som fokuserar på att förbättra och rehabilitera bland annat inkontinens.

 

 

Till dig som är nybliven mamma

Är du nybliven mamma förbereder vi dig för att senare komma tillbaka till din träning utan problem, eller kunna ha en fungerande vardag med de lyft och stötar som förekommer dagligen. Vi fokuserar på att rehabilitera din kropp efter det den har utsätts för under din graviditet och din förlossning och bygga upp din corestyrka igen med rätt typ av styrketräning.

 

Det är otroligt viktigt för dig att investera i din kropp genom rätt styrketräning och rehabilitering för bäckenbotten och de muskler som är nödvändiga för att inte behöva lida av ovanstående problem. Bäckenbottens muskler älskar rörelse och det är inte försent att rehabilitera dig om du har dessa svårigheter även om det gått flera år sedan du genomgick till exempel en graviditet.

 

 

Träna i förebyggande syfte

Genom dessa kurser arbetar du även preventivt genom att du minskar och förebygger riskerna för att drabbas av inkontinens, urinläckage eller framfall senare i livet. Problemen kommer inte försvinna med tiden av sig själv, så se till att göra något redan nu!

 

 

Fördelar med en regelbunden träning med Corestyrka

•En stark core

•Minska separation vid Linea Alba för dig som är nybliven mamma

•Mindre problem med att ”hålla tätt”, rehab för inkontinens, urinläckage och andra obehag

•En bättre kroppshållning

•Stärker musklerna som stödjer ryggraden

•En ökad stabilitet och rörlighet i kroppen

•En starkare rygg

 

Online kurs

Observera att i våra onlinekurser ingår samma innehåll förutom att vi inte har faktiska träffar. Går du vår onlinekurs får du en introduktion till övningarna sedan använder du dig av vår online coachning för din träning. Du behöver, på egen hand, köpa till en liten boll på 20 cm, en golfboll samt ett gummiband (lätt eller medium rekommenderas).


Träningskurs med rehabfokus

Corestyrka® 

 

 

 

• Pris: 2400 kr

Nedan ser du vad som ingår:

 

Tillgång till vår onlineportal Online coachning med material för att kunna göra din träning hemma,  gärna lite varje dag. Alla övningar finns på film med muntliga och skriftliga instruktioner.

 

• 12 st träningsträffar (3 månader) i Eskilstuna varje vecka på 1 timme per gång. Vi tränar tillsammans och går igenom alla övningar. Du har sedan möjlighet att fortsätta träna hemma tills nästa gång vi ses och det är dags för att ta ytterligare ett steg i din rehabträning!

 

• Föreläsning – en gedigen teoridel för att du ska få kunskap kring hur din kropp påverkas av rätt rehabiliteringsträning och vilka svårigheter som kan uppkomma utan rehab. Du får även kunskaper i hur din bäckenbotten och din core fungerar.

 

• Tester Test av separation av Linea-Alba sker kontinuerligt samt rörlighetstest för kvinnor som förlöst barn.

 

• Massage: Genomgång av piriformis relief.

 

 

Boka in plats!

Anmäl dig till kursen genom att maila in till oss på info@corestyrka.se eller använd dig av kontaktformulätet nedan