Pilates

PILATES

Corestyrkas® pass är specialgjorda med stort fokus på att bygga en starkare mage, rygg och bäckenbotten.


Samtliga pass har fokus på att träna stabilitet och rörlighet, smidighet och styrka, koordination och balans. Det gäller för hela kroppen såväl din bäckenbotten och aktivering av coremuskulaturen, mage och rygg. Hållningsträning och rörlighet i axlar, bröstrygg och ländrygg finns även med samt avslappning- och andningsövningar.


Alla pass är inspirerade från Pilates och är speciellt framtagna för dig som vill träna corestyrka med hjälp av Pilates som träningsform. Vi använder både Pilates Refomer, stora Pilatesbollar och små, gummiband och ibland små vikter som träningsredskap. Pilates Flow passet är ett pass som är inspirerat från Ashtangayogan. 

VAD ÄR PILATES?


Pilates går ut på att återfå den naturliga hållningen i kroppen och att du ska få en optimal styrka, smidighet, balans och uthållighet. Vi har lagt ett sort fokus på att Corestyrkas Pilatesklasser ska vara stärkande för mage, rygg och bäckenbotten (höfter). Det ger även en bra balans mellan styrka och rörlighet.

 

Pilates är en otroligt bra träningsform, och det bygger på ett system av övningar som är gjorda för att få en stark, smidig och balanserad kropp. Tränar du Pilates på ett korrekt sätt kommer det leda till en ökad kroppsmedvetenhet. Du kommer även känna en annan typ av kontroll i din bäckenbotten och mage. Pilates med bollar ger dig även en otroligt bra balans. Vi lägger mycket fokus på de djupa stabiliserande musklerna i core som håller kroppen upprätt och som bidrar till att vi får en bra hållning. Pilates är även mycket framgångsrik som rehabiliteringsträning. Det är en väldigt skonsam träning vilket gör att många kan utöva den, oavsätt ålder & fysiskt status.

Pilates på Reformer, matta & boll


Corestyrkas Pilates pass har fokus på att vi gör varje övning på rätt sätt, så tekniken är viktig för att vi inte ska skada oss. Det är viktigt att känna kontroll i övningarna och vi lägger vikt vid koncentration, pressition och andning. Pilates på Reformer innebär att vi använder Reformer maskinen som ett redskap. Matta innebär att vi håller oss på vår egen matta under en del av passet.

Under passet kan du komma att få stå upprätt, ligga på mage, ligga på rygg eller sitta. Vi använder även stora Pilates bollar under våra pass. Det sätter högre utmaningar när det kommer till balans och styrka men det innebär inte att du behöver ha tränat Pilates tidigare för det. Bollen kommer även agera som en vikt så vissa övningar kan uppplevas tyngre än när vi tränar utan vikt. Vi använder även små lolar under passen.

Vi tränar efter 5 grundprinciper:

Andning

Bäckenets placering

Bröstkorgens placering

Huvudets och nackens placering

Skulderbladens och axlarnas stabilisering och rörelse

Varför du ska träna Corestyrkas Pilates:

Du förbättrar din kroppshållning

Ökar din kroppsmedvetenhet

Stärker dina djupa & inre muskler

En säker & effektiv träningsform

Balanserar kroppens styrka & smidighet

Förbättrar balans, koordination & cirkulationen i kroppen

KONTAKT