Pilates

Fuktionell träning hos Corestyrka

Schema och priser för våra klasser i Corestyrka hittar du genom att klicka här

Fråga oss

 

Om du vill bli kund hos oss eller fråga något kan du göra det genom att använda kontaktformuläret nedan eller maila på:

info@corestyrka.se 

 
 
 

Funktonell träning med fokus på corestyrka

Corestyrkas träningsprogram är specialgjorda för att bygga en starkare mage, rygg och bäckenbotten.

Med våra träningsprogram kan du träna och rehabilitera din kropp för att kunna få En Stark Core då samtliga träningsprogram är speciellt framtagna för dig med behov av att få en starkare core, mage, rygg och bäckenbotten. Corestyrka® är med dig i din träningsresa och finns både i nybörjarnivå med anpassning för rehab för att träna din core, till mer avancerad nivå där du ska kunna träna utan hinder.


Träningsprogrammen har fokus på att träna stabilitet och rörlighet. Det gäller i bäckenbotten och aktivering av coremuskulaturen, mage och rygg. Hållningsträning och rörlighet i axlar, bröstrygg och ländrygg finns även med samt avslappning- och andningsövningar. Träningsprogrammen är uppbyggda i cirklar där du startar med att köra en cirkel för benen och bäckenbotten (höft), därefter är det en cirkel för mage och sist en cirkel för helkropp.


 

Våra pass är inspirerade från pilates och är speciellt framtagna för dig som vill träna corestyrka med hjälp av Pilates. Som ovan ligger fokus på att träna stabilitet och rörlighet i bäckenbotten, aktivering av core och bäckenbotten, hållningsträning och rörlighet i axlar, bröstrygg och ländrygg samt avslappning- och andningsövningar. 


Vad är Pilates?

Pilates går ut på att återfå den naturliga hållningen i kroppen och att du ska få en optimal styrka, smidighet, balans och uthållighet. Vi har lagt ett sort fokus på att Corestyrkas Pilatesklasser ska vara stärkande för mage, rygg och bäckenbotten (höfter). Det ger även en bra balans mellan styrka och rörlighet.

 

Pilates är en otroligt bra träningsform, och det bygger på ett system av övningar som är gjorda för att få en stark, smidig och balanserad kropp. Tränar du Pilates på ett korrekt sätt kommer det leda till en ökad kroppsmedvetenhet. Du kommer även känna en annan typ av kontroll i din bäckenbotten och mage. Pilates med bollar ger dig även en otroligt bra balans. Vi lägger mycket fokus på de djupa stabiliserande musklerna i core som håller kroppen upprätt och som bidrar till att vi får en bra hållning.

 

 

Pilates på matta & boll

Corestyrkas Pilates pass har fokus på att vi gör varje övning på rätt sätt, så tekniken är viktig för att vi inte ska skada oss. Det är viktigt att känna kontroll i övningarna och vi lägger vikt vid koncentration, pressition och andning. Pilates på matta innebär att vi håller oss på vår egen matta under en del av passet. Under passet kan du komma att få stå upprätt, ligga på mage, ligga på rygg eller sitta. Vi använder inte yttre vikter utan det är helt med vår egen kroppsvikt.

Vi använder även stora Pilates bollar under våra pass. Det sätter högre utmaningar när det kommer till balans och styrka men det innebär inte att du behöver ha tränat Pilates tidigare för det. Bollen kommer även agera som en vikt så vissa övningar kan uppplevas tyngre än när vi tränar utan vikt.

 

 

Vi tränar vi efter 5 grundprinciper:

Andning

Bäckenets placering

Bröstkorgens placering

Huvudets och nackens placering

Skulderbladens och axlarnas stabilcering och rörelse

 

 

Varför ska du träna pilatesinspirerad funktionell träning hos oss:

Det förhättrar din kroppshållning

Det ökar din kroppsmedvetenhet

Det stärker dina djupa och inre muskler

Det är en säker och effektiv träningsform

Det balanserar kroppens styrka och smidighet

Det förbättrar balans, koordination och cirkulationen i kroppen

Pilates är även mycket framgångsrik som rehabiliteringsträning

Det är en väldigt skonsam träning vilket gör att många kan utöva den, oavsätt ålder och fysiskt status

Här hittar du oss

I Corestyrkas studio på norr i Eskilstuna välkomnar vi dig som vill ha personlig träning i small-groups om 8-10 personer eller delta i workshops och kurser i en ombonad miljö. Våra instruktörer finns på plats i studion på västra storgatan 5. Vår kompetens spänner över allt från yoga, pilates, funktionell styrketräning, rehabiliteringsträning, effektiv träning för sig som är eller har varit gravid eller träning för sig som behöver varva ner i vardagen. Vi har även kostrådgivare och beteendevetare och samtlatscoatchning. 

Studion är öppen för dig som går på någon av våra klasser eller har anmält dig till en kurs eller workshop. Du är välkommen att kontakta oss om du vill komma och träna med oss. Antingen maila på info@corestyrka.se eller använd dig av formuläret nedan. 

All Rights Reserved